Blog
Dzika kuchnia
Dzika kuchnia
Herbatka z bzu lilaka
Herbatka z bzu lilaka- mysta lova karmeLova! Szczęście, że zdążyłam uzbierać kwiatostany bzu lilaka bo maj uciekł nie wiadomo kiedy. Właściwie mowa o bzie tureckim, bo stamtąd przywędrował do nas w XVI wieku i jest krzewem z rodziny uwaga- oliwkowatych!...
Męskie kwiatostany sosny w miodzie przysmak prosto z drzewa
Maj to czas magiczny.Męskie kwiatostany sosny pysznią się na drzewach Chwila gdy możemy cieszyć się wiosną i próbować naprawdę niezwykłych przysmaków zerowym nakładem sił Dziś mój ulubiony deser majowy Coś pysznego? Zjedz sobie męskie kwiatostany sosny z miodem...
Grasz w zielone? Gram! Masz zielone? MAM! Zupa krem z pokrzywy
Dziś wyrodna Tyglowa Mama, miast sumiennie wysłać Córki do przedszkola a siebie do pracy nakazała wzuć kalosze, sztormiaczki i popędziła na łąkę w celu upolowania jakiegoś zielska na obiad. Dziś padło na pokrzywę, a czemu? Bo jedyne co w pokrzywie jest niemiłe, to...
Pączki kwiatowe mniszka lekarskiego w maśle
Maj bywa kapryśny. Gdy nie dopisze pogoda na zbieranie słonecznych kwiatów mniszka, wiatr duje a deszcz zacina, warto na pocieszenie zmajstrować sobie pyszną zakąskę na leniwe popołudnie. W tym celu wskakujemy w kalosze i wartkim truchtem lecimy na skąpaną w deszczu...
Świece
Nie znaleziono żadnych wyników
Nie znaleziono szukanej strony. Proszę spróbować innej definicji wyszukiwania lub zlokalizować wpis przy użyciu nawigacji powyżej.